Ga naar hoofdinhoud

Cursussen voor de medewerkers van het groenbedrijf

Bij het groenbedrijf werken we met veel verschillende en gevaarlijke machines en dan soms ook nog op locaties waar het verkeer langs raast! Mooi werk om te doen, maar dan is het wel belangrijk dat onze mannen goed weten hoe je veilig de machines bediend, en veilig langs de weg werkt.

De meeste mannen van het groen hebben bijvoorbeeld een motorkettingzaag of bosmaaier diploma, maar het is wel belangrijk om dit ieder jaar weer even op te frissen.

Afgelopen week zijn er weer verschillende opfriscursussen gegeven door Helixlearning zoals, veilig werken met de bosmaaier. Daar leren we hoe je veilig met deze machine werkt, welke beschermende kleding je moet dragen (denk aan een helm, handschoenen en bosmaaierbroek) en hoe je het dagelijkse onderhoud aan de machine uitvoert. Dit geldt ook voor het veilig werken met de heggenschaar. Deze cursus is ook weer verzorgd.

Ook is de cursus veilig werken langs de weg gegeven. Hier leren de mannen, als ze bijvoorbeeld op een rotonde of langs de weg werken, de juiste wegafzetting neer te zetten. Je moet dan denken aan verkeersborden, pionnen en waarschuwings-lampen. Zo weten de weggebruikers dat wij daar aan het werk zijn en zullen ze hun snelheid aanpassen, zodat onze mannen veilig kunnen werken.

Het waren weer leuke en leerzame dagen en de mannen zijn weer klaar om (veilig) te doen waar ze goed in zijn!!

deel dit bericht:

contact

Deltastraat 8,
4301 RC Zierikzee

0111 413257
info@dezuidhoek.nl

Back To Top