Ga naar hoofdinhoud

Werkleiders en coaches van De Zuidhoek geslaagd voor Begeleider Praktijkleren

Praktijkopleiders zijn de spil in het arbeidsontwikkelingsproces van werkzoekenden, stagiaires en (nieuwe) medewerkers.

De werkleiders en coaches van De Zuidhoek hebben de training begeleider Praktijkleren gevolgd en zijn allemaal geslaagd. Een pittige opleiding die afgesloten is met een proeve van bekwaamheid.

Tijdens de training hebben onze collega’s geleerd hoe je met een methodische aanpak stagiaires, (nieuwe) medewerkers of werkzoekenden begeleidt in hun ontwikkeltraject.

Er is gewerkt aan de volgende vaardigheden:
• Voorbereiden van de kennismakingsperiode en vaststellen van de beginsituatie
• Planning voor leeractiviteiten vaststellen
• Methodisch begeleiden van kwetsbare kandidaten, stagiaires of (nieuwe) medewerkers
• Voortgang beoordelen, analyseren en vastleggen
• De begeleidingsperiode evalueren, reflecteren en tenslotte afsluiten. Er wordt gereflecteerd hoe   deze vaardigheden zijn uitgevoerd in de praktijk en welke verbeterpunten er zijn.

De training is afgesloten met een proeve van bekwaamheid. De kandidaten vertellen aan de hand van de werkopdrachten hoe de begeleiding eruit heeft gezien, wat de ontwikkeling is geweest, wat de resultaten zijn en wat hun eigen leerpunten zijn.

Een mooi resultaat voor de werkleiders en de coaches en voor ons sociaal ontwikkelbedrijf. Met het behalen van het landelijk erkende certificaat Begeleider Praktijkleren is er nu een officiële kwaliteitsborging. Het certificaat is erkend door UWV en MBO.

deel dit bericht:

contact

Deltastraat 8,
4301 RC Zierikzee

0111 413257
info@dezuidhoek.nl

Back To Top