Ga naar hoofdinhoud

Sportdag voor sociaal ontwikkelbedrijven: Eindelijk weer eens sporten met mensen van collega bedrijven

Twaalf jaar lang kwam het er niet van. Tot dit weekend. De medewerkers van vier sociale werkbedrijven uit Zeeland en West-Brabant gaan los tijdens een gezamenlijke sportdag in Zierikzee. Lachen, gieren, brullen… en strijden. ,,Dit gaan we zeker weer doen.” (bron PZC 3-6-2024)

Geen veelzijdiger bedrijf dan een sociaal werkbedrijf. Daar werken oud en jong met verschillende verstandelijke, sociale en/of lichamelijke beperkingen kriskras door elkaar. En wat blijkt: er valt ook nog eens heel goed samen te sporten.

Er worden spannende voetbalpotten gespeeld en spellen als groot jenga, vier-op-een-rij en ringwerpen. ,,De verbinding met elkaar en het plezier dat mensen hier hebben. Dat vind ik belangrijk aan deze dag”, zegt directeur Jos Rijk van het organiserende sociaal werkbedrijf de Zuidhoek in Zierikzee.

“Ik zie mensen echt ontdooien. Er gebeurt van alles als je met elkaar sport” : Jos Rijk

De Zuidhoek heeft vitaliteit hoog in het vaandel staan. Sinds een jaar is een deel van het personeel elke woensdagavond op het sportveld te vinden. Dat begon met trainen voor het bedrijventoernooi dat voetbalclub MZC ’11 jaarlijks organiseert.

Die trainingen zette Rijk voort, met inzet van professioneel trainer Harmen Maliepaard van Vencera. Niet alleen voetballers, maar iedereen kan aan de bak via balspel, fitness en bootcampachtige activiteiten. Ongeacht je beperking.

,,Het is voor iedereen belangrijk om te bewegen om gezonder oud te worden”, zegt Maliepaard. Rijk ziet de waarde ervan nu al. ,,Het plezier dat je ziet. Ik zie mensen echt ontdooien. Er gebeurt van alles als je met elkaar sport. Dat is het mooie.”

Naast de Zuidhoek deden de Betho Bevelanden/Tholen, Dethon Zeeuws-Vlaanderen en de WVS Groep uit Roosendaal mee.

deel dit bericht:

contact

Deltastraat 8,
4301 RC Zierikzee

0111 413257
info@dezuidhoek.nl

Back To Top