Ga naar hoofdinhoud

schouwen-duiveland ontvangt ‘wildcard’ van € 300.000,– in landelijke werkinnovatie prijs

Een elektrische klusbus en deelauto’s als opkikker voor het klimaat én de leefbaarheid in wijken en dorpskernen op Schouwen-Duivenland. Chauffeurs halen kwetsbare ouderen thuis op en brengen ze weer terug. Dat is in een notendop het project ‘Een duurzame sociale mobiliteits netwerkeconomie op Schouwen-Duiveland’, van het sociaal werkbedrijf De Zuidhoek. Het idee won maar liefst € 300.000 in de landelijke Werkinnovatie Prijs voor nieuw waardevol werk. De prijs is een initiatief van brancheorganisatie Cedris en maatschappelijk ontwikkelaar Start Foundation.

Op de foto tekent directeur Jos Rijk de beschikking met Start Foundation directielid Johan van den Elzen.

deel dit bericht:

De initiatiefnemers (De Zuidhoek, gemeente Schouwen-Duiveland, Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland, Mobiliteitsplatform SD Op Weg en Zeeuwland) zijn ontzettend blij met deze prijs: “het is een landelijke bevestiging van ons idee en biedt het initiatief een prachtige start”, aldus Jos Rijk, directeur van De Zuidhoek en indiener van het plan.

Samen met Cedris (de Nederlandse brancheorganisatie voor sociale werkgelegenheid en arbeidsintegratie) lanceerde Start Foundation de Werkinnovatie Prijs. Met deze prijs dagen initiatiefnemers de leden van Cedris uit om op een innovatieve wijze nieuw werk te organiseren dat inspeelt op maatschappelijke problemen. Werk dat nu nog blijft liggen.

deel dit bericht:

contact

Deltastraat 8,
4301 RC Zierikzee

0111 413257
info@dezuidhoek.nl

Back To Top