Ga naar hoofdinhoud

Roadshow sociale veiligheid

Woensdag 8 februari was het zover. De Roadshow sociale veiligheid. Die show was al een paar keer aangekondigd in de nieuwsbrief en had iedereen nieuwsgierig gemaakt.

Een weergave van de indruk die is opgedaan die dag:

2 acteurs voerden verschillende toneelstukjes op met verschillende onderwerpen die wij soms en ook dagelijks op de werkvloer tegenkomen. Boos gedrag, pestend gedrag, seksuele opmerkingen, ongeïnteresseerd gedrag of agressief gedrag. Tijdens de opvoeringen werd het stuk soms ook stil gelegd en werd er gevraagd, “wat zouden jullie doen in deze situatie’? of “wat zouden jullie zeggen of adviseren”? er werd dan antwoord gegeven door de groep die tijdens de sessie aanwezig was. Nadat de 5 verschillende stukjes waren opgevoerd kregen we pauze, even een lekker bakje koffie of thee met een smakelijke koek erbij. Daarna gingen we praten over wat we hadden gezien en werden er stellingen in de groep gegooid. Wat vinden jullie normaal? Komt dit gedrag ook bij jullie op het werk voor? Hoe reageren jullie daarop? Hebben jullie vertrouwenspersonen hier op de Zuidhoek waar je je verhaal aan kwijt kunt. Iedereen deed zo leuk mee, serieus ook. Mensen waarvan je zou verwachten dat ze hun mond hielden gingen juist praten en de mensen waarvan je zou denken dat ze wel zin in een discussie zouden hebben zeiden niks en luisterden aandachtig.

We hadden over de dag 3 van dit soort sessies, het was leerzaam interessant en voor sommigen ook indrukwekkend. Het is een stukje bewustwording geweest. Dat bleek ook wel de volgende morgen, overal hoorde je mensen er nog over praten. Zeker voor herhaling vatbaar dus.

deel dit bericht:

contact

Deltastraat 8,
4301 RC Zierikzee

0111 413257
info@dezuidhoek.nl

Back To Top