Ga naar hoofdinhoud

Energieteam Schouwen-Duiveland : “Schouwen Duiveland loopt echt voorop” (foto Kees Bin)

Schouwen-Duiveland is een voorbeeld voor heel Nederland als het gaat om de aanpak van energiearmoede. Dat is de conclusie van Tweede Kamerlid Pieter Grinwis (ChristenUnie) na een bezoek aan Schouwen-Duiveland.
Hij ging op bezoek bij sociaal werkbedrijf De Zuidhoek in Zierikzee. Daar liet het Kamerlid zich bijpraten over het Energieteam Schouwen-Duiveland. Dat is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Schouwen-Duiveland, sociaal werkbedrijf De Zuidhoek, woningcorporatie Zeeuwland en energiecorporatie Zeeuwind. “Prachtig om te zien hoe al die partijen de handen ineenslaan, mensen helpen met gerichte maatregelen en zo zorgen dat de energierekening omlaag gaat. Ik ben hier heel enthousiast over.’’

Grinwis was zin Zeeland om samen met Zeeuwse ChristenUnie-kandidaten campagne te voeren voor de verkiezingen van 15 maart. Hij bracht ook een bezoek aan ‘koolstofboer’ André Slootmaker van boerenrustcamping/theetuin De Stokroos. “Geweldig hoe deze boer – ondanks alle zorgen – niet bij de pakken gaat neerzitten. André bewerkt zijn grond op een manier waarbij veel minder CO2 vrijkomt.” Het Kamerlid noemt dit een voorbeeld dat precies past bij waar de ChristenUnie voor staat: “Wij zoeken oplossingen voorbij de polarisatie. We zoeken verbindingen waar die misschien wel zijn verbroken. Hier staan wij voor: Ruimte voor elkaar.”

 

deel dit bericht:

contact

Deltastraat 8,
4301 RC Zierikzee

0111 413257
info@dezuidhoek.nl

Back To Top